Dömötör WC tartály szerelése, bemutatása
2017. június 19. írta: Závodszki Dániel

Dömötör WC tartály szerelése, bemutatása

Akkor nézzük a következő dömötör tartályocskát, ha lehet ilyet mondani egy WC tartályra, akkor ez a legpuritánabb tartály amit a pályafutásom során megismertem, DE tegyük hozzá, hogy egyszerűségében a nagyszerűsége! Olcsó, és meglepő mód egész jól használható, és még víztakarékos IS! A geberit tartályokkal szemben a víztakarékosságot, egy sor bonyolult mechanikának köszönheti, nah jó ez csak vicc volt :) a leeresztő szelepben is a világ egyik legegyszerűbb dolga került, amire talán senki nem gondolt, az a RUGÓ, ha esetleg gondoltál rá, akkor mondhatjuk, hogy egy rúgóra járt az eszünk :) A sok felesleges szóvicc után nézzük amiért jöttél! 

- A kartondobozból kicsomagoljuk a tartályt, ennél a modellnél nem kell semmilyen ördögűző nyomásokat csinál a tető levételéhez, simán megemeljük, mint egyesek a kalapjukat. Észrevesszük, hogy az alkatrészek, csak be vannak szórva a tartály belsejébe, kezdjük el kipakolni!

- Az első alkatrész ami a kezem ügyébe kerül a betöltőszelep, ismerhetitek, úszócsapnak, úszószelepnek, betöltőcsapnak a lényeg, hogy ez szabályozza a tartályban lévő vízmennyiséget. 

- A kis nejlon tasakban van a szerelő egységcsomag.

- A fehér műanyag kereszt, kulcsfontosságú alkatrész, nah ez szokott eltörni, egyébként azért felelős, hogy a tartályból letudjuk engedni a vizet.

- Az utolsó becses alkatrész, a leeresztő szelep, ez azért felel, hogy a tartályban benne maradjon a víz, mikor nem használjuk a tartályt.

- Elhelyezzük a tartályban a leeresztő szelepet és rögzítjük a tartály aljában. De a biztonság kedvéért beszerelés előtt megmutatom, hogy hogyan is kell szétszedni, és, hogy hol található a leeresztő szelep gumi. A rugó szépen csattogtatja :)

- Elhelyezzük a töltőszelepet vagy a jobb vagy a bal oldalon, figyelve a szabad mozgásra.

- A keresztet is lehet jobbra illetve balra helyezni.

- Azon belül, hogy egyszerű a tartály ezt is lehet alacsonyra, középmagasra és magasra is szerelni, gyárilag adnak, a járatos méretű öblítőcsövekhez "adaptert".

És, hoppá, már is kész a tartály össze szerelése, használatra készen!

Mindenkinek sok sikert a házi barkácsolásokhoz/szerelésekhez!

Ha elakadsz és segítségre szorulnál, esetleg úgy döntesz, hogy meg sem próbálkozol a szereléssel, keressél bennünket, szeretjük a kihívásokat :)

06204917949 Závodszki Zoltán

Arra felhívnám mindenki figyelmét, hogy csak Budapesten vállalunk szereléseket! 

A bejegyzés trackback címe:

https://vizszerelo-budapest.blog.hu/api/trackback/id/tr2612607399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vincze Dávid 2018.11.09. 13:05:00

Őszintén szólva én inkább lebeszélnék mindenkit erről, rém gyenge konstrukció, nyeklik-nyaklik az egész a francba! Hát ha nagyon nincs pénz akkor oké, végülis működik, de szerintem érdemes inkább rááldozni kicsivel többet!
süti beállítások módosítása