Geberit AP112 WC tartály bemutatása szerelése
2017. június 20. írta: Závodszki Dániel

Geberit AP112 WC tartály bemutatása szerelése

A Geberit a WC tartályok tekintetében úgy gondolom, hogy az egyik favorit! A videóban bemutatott AP112-ből van szerintem a legtöbb használatban a magyar piacon. A Minősége megfizethető, nem mérik arany árban, Ez is szerelhető mind a 3 magasságban alacsonyra, közép magasra és magasra, hungarocell szigetelés van benne a párásodás ellen, és nem utolsó sorban szerintem dizájnosabb, mint a dömötör széria. Alkatrész ellátottsága meglehetősen jónak mondható, szinte minden szerelvényboltban van hozzá alkatrész, és azok sem túl drágák. Szakszerű használat mellett a törések sem gyakoriak, meglehetősen strapabíró műanyagból van.

Egy hibája még is van, több vizet használ mint a "vetélytársa" a dömötör, a Geberit tartályok csak abban az esetben víztakarékosak, ha alacsonyra van szerelve a tartály, és a nyomógomb segítségével manuálisan állítjuk meg a vizet, míg a dömötörben egy rugó segít nekünk és akár 1-2 deci is leengedhető, míg a Geberitben ez nehezen oldható meg.

De nézzük itt is, a tartály szerelését némi leírással segítve:

- A tartály tetejét fel kell pattintat, két oldalról kicsit megnyomva szemből meg hüvelykujjal megnyomva ki is pattan, régi tartályok esetében a vízkő, por, kosz, nehezítheti a levételt.

- A videóban úgy látszik, hogy a betöltő szelep gyárilag a helyén van, de nem! A leeresztő szelep van csak a helyén, a többi alkatrész be van szórva a tartály belsejébe.

- Ahoz, hogy a leeresztő szelephez kényelmesen hozzáférjünk, a kiemelő kart óvatosan kipattintjuk a helyéről, kiakasztjuk a leeresztő szelepből, utána eltávolítjuk a másik oldalt lévő merevítőt.

- A leeresztő szelep úgynevezett bajonett zárasan rögzül! Látszik, hogy meglehetősen nehezen akart kipattanni, egyszer újra nekem is rá kellett fognom a szelepre, és óramutató járásának ellentétesen kellett csavarni. Tényleg csak csavarjuk, mert taszigálás, húzás-vonás eredménye az lesz, hogy el fog törni! 5 évnél régebbi tartályoknál ez a művelet veszélyes, mert a klór szárítja a műanyagot és még könnyebben törik.

- Amit levettem a szelepről, az a leeresztő szelep gumi!

- A következő alkatrész a betöltő szelep, ez is szerelhető, jobb és baloldalra egyaránt, ennél a szelepnél, ha pontosan rakjuk a helyére a szabad mozgást nem feltétlenül kell ellenőrizni, mert forma-nyomott a luk és csak jól lehet beletenni.

- Betöltőszelep elhelyezhető rejtett betöltőként is, de ehhez már a fali kiállást is előre úgy kell megtervezni és kialakítani, hogy oda essen ahova a tartályt tervezzük. Esztétikailag sokkal szebb, ha nem látszik kívülről a flexicső és a  sarokcsap, de praktikussági szempontból rosszabb, mert ha gond van a tartállyal, és nem tudja valaki levenni a tartály tetejét, nem tudja elzárni a vizet.

- Vissza kerül a gomb és a tartály teteje. Ezzel a tartály belső szerkezete bemutatásra is került.

- A fehér 2 végű cső, azaz öblítő cső, alacsonyra szerelve, szükséges lesz rá, a csőre a tömítéseket a videóban látható sorrendben felhelyezzük.

- Ha magasra szeretnénk szerelni, itt a szűkítő nem műanyag, hanem gumi! amihez jár egy műanyag alátét, a felhelyezést és a sorrendet látjátok a videóban!

- A megfelelő tömítés megválasztása után a nagy fehér műanyag hollandival rögzítjük a dolgokat, vigyázzatok, arra, hogy csak kézzel húzzátok meg, és még kézzel is túl lehet szorítani, ami töréshez vezethet, szóval csak érzéssel :) 

Remélem ezzel is tudtam segíteni, és ha elakadnál, hívjál bennünket nyugodtan!

06204917949 Závodszki Zoltán

Felhívnám mindenki figyelmét, hogy csak Budapesten tudunk munkát vállalni

A bejegyzés trackback címe:

https://vizszerelo-budapest.blog.hu/api/trackback/id/tr9212608963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása