Geberit beépített WC tartály szerelése
2017. július 04. írta: Závodszki Dániel

Geberit beépített WC tartály szerelése

Nézzük ezeket a szépségeket!

Ahhoz képest, hogy minden be van építve a fal mögé, meglehetősen könnyen lehet szerelni a Geberit és a Grohe tartályokat! Ameddig nem a nyomólap alól vagy a WC csészén kívül folyik a víz, meglehetősen "gazdaságosan" lehet javítani, ezeket a tartályokat! A videóban a Geberit basic duofix a tartály látható! Tartály típusonként eltérhet a szerelési technika! Ennek tudatában kezd el szétszedni a tartályt, mert ha eltörsz valamit drágább lesz a javítás mintha szóltál volna nekünk!

Vegyük lábközé a WC csészét, fogjuk meg a nyomólap jobb és bal alsó sarkát és picit emeljük meg, ezután a tetejét billentsük kifelé, akkor a kezünkben marad a nyomólap.

A videóban a csavarokkal kezdtem, de a középen lévő fehér tolórudak tetején kell lennie 1-1 bepattintós "nyelvnek" az addig pattintsuk ki míg a keret stabilan van, aki rutinosabb, lazább keret mellett is kitudja pattintani.

Következő lépésben távolítsuk el a két oldalt lévő kereszthornyos csavarokat, az fogja a szerelő keretet.

Miután a leírtaktól megszabadítottuk a tartály a szerelő keretet óvatosan levesszük.

Van egy belső "térelválasztó" műanyag, ez egyben hangtompító és megfogja a tartályból lévő vízcseppek kifröcsögését és nem utolsó sorban a tolórudakat tartó egységet is leszorítja! Látható a jobb és bal felső sarokban 1-1 fül azt húzzuk kicsit lefelé, ezután magunk felé, és apró mozdulatokkal próbáljuk kivenni.

Ezután a tartályban elzárjuk a vizet! a tartály tartalmát pedig leengedjük, ellenőrizzük, hogy vízutánpótlás nem érkezik!

Ezután eltávolítjuk a nyílás két szélén lévő tartó rudat ami a nyomólap szerelő keretét húzza oda az oldalfalhoz.

Flexi csövet leválasztjuk a csapról amit elzártunk!

Miután a flexicső kijött megpróbáljuk kipattintani a betöltő szelepet a tolórudakat tartó konzolról, ez meglehetősen nehezen megy mert ahhoz, hogy a betöltő szelep stabilan álljon, egy puszira nem fog szétugrani. Miután a töltőszelep ki van pattintva a tartályban hagyjuk egyenlőre. Vigyázzunk, mert a csőben van víz, az kifolyhat a földre!

Kivesszük a tolórudakat tartó egységet! Az egység közepén kampós karok vannak akasszuk ki utána emeljük meg a szerkezetet és átlósan húzzuk magunk felé.

Vegyük ki a töltő szelepet, hogy a tartályban több hely legyen a kezünknek.

A jobb oldalon van egy függőleges műanyag kar, azt jobbra óvatosan le lehet hajtani! Ha vékony a fal mint a videó esetében is, jobban szét sem kell szedni a leeresztő szelepet! Fölfelé húzva kicsit átlósan ki fog férni a lukon! Bizonyos tartályokban nem elég csak felfelé húzni a leeresztő szelepet, van, hogy a szelep háta mögött van egy fekete leszorító műanyag, azt szét kell pattintatni (áthúzni egy gombócon) az külön kijön és azután lesz mozgatható a leeresztő szelep!

Figyeljünk oda mert minden műanyag, és több éves, akár 10-15-20 éves tartályokkal is lehet találkozni, amiben a műanyagok már nem annyira rugalmasak! És könnyen törnek!

Szétszerelésnél csak óvatosan összeszerelésnél pedig ha a helyére tettük az alkatrészt ellenőrizzük, hogy a szabad mozgása megvan e!

Ha elakadnál vagy valami nem sikerülne hívjál nyugodtan bennünket, azért vagyunk, hogy segítsünk!

 

Keressél bennünket a következő elérhetőségen:

Závodszki Zoltán

06204917949

A bejegyzés trackback címe:

https://vizszerelo-budapest.blog.hu/api/trackback/id/tr7812641383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincskedvem1 2017.12.31. 19:26:56

Köszönöm, ez a cikk nagy segítség volt így Szilveszter napján....

belavarga varga 2018.07.03. 07:37:02

jnk Budapestrol, 30 eve beszereltek egy GEberit + beepitheto öblitő tartalyt,de gondolom elfaradt, mert folyik a viz folyamatosan a wc be es igy sok viz lefolyik. Ahogy latom a videon, a vizkifolyó (feher hosszu) végén van egy gumi is. Lehet, hogy az "öregedett el"? foglalkoznak e ilyen viszonylag regi tipusu oblitő szerelesevel? Minden muködik, a vizelzaró szelep rendben.Ha szerelésre lenne szükségem, mibe kerül egy ilyen javitas? Bp XI ker. valaszat köszönöm varga beéa
süti beállítások módosítása